Om oss

Varför ska du välja Stonewalk?

Med mer än 25 års erfarenhet – egen tillverkning – och produkter av högsta kvalitet,
vi erbjuder dig en servicenivå och flexibilitet som du inte hittar någon annanstans.

år i branschen
+ 0
ton material som levereras årligen
+ 0
produkter
+ 0

På den svenska marknaden är Stonewalk lokalt representerat
genom vår partner Stenungsunds Industrisand AB, som är baserat i Stenungsund.

Industrisand har lång erfarenhet och kunskap om den svenska golvbranschen.
Dessutom är Industrisand lagerhållare av Stonewalks produkter,
vilket gör beställning och leveransen av våra produkter smidig och snabb.

Industrisand är redo att stödja våra svenska kunder från förfrågan till leverans.
Så tveka inte att kontakta Industrisand för rådgivning om ditt nästa golvprojekt

Vilka är vi?

Mer än 25 års erfarenhet

Vi har över 25 års erfarenhet av att tillverka och leverera material för dina golv – eller, mer exakt, “skräddarsydda golv för alla ändamål”. 

Vi är med andra ord specialister inom vårt område och erbjuder inte bara ett brett utbud av kvalitetsmaterial, utan också en mängd kunskaper som vi använder för att ge våra kunder råd om hur de kan hitta rätt lösning för varje projekt.  

Vi förmedlar gärna kontakt med golvspecialister som kan hjälpa dig att förvandla våra material till ett nytt golv.

Vad är det vi gör?

Produktion

På Stonewalk A/S färgar vi kvartssand. Dessutom utför vi ett brett utbud av ytterligare tjänster där vi blandar, siktar och säckar olika material, t.ex. kvartssand och mineraler.

All kvartssand färgas i vår egen anläggning i Ormslev – upp till 25 ton per dag! Materialet siktas både före och efter färgning för att ge dig bästa kvalitet. Kvartssand och färgämnen blandas och härdas sedan. Nu är produkten redo att blandas och packas i säckar eller storsäckar – beroende på dina behov.

Vid beställningar med färgblandning matas rätt mängd av de olika färgerna in i vår blandningsmaskin. Därefter packas ordern. Varje produktion är unik – och därför kan det förekomma små förändringar i färgnyanser från tid till annan. Därför producerar vi alltid lite extra – så att vi har det om du behöver bara “lite mer” för ditt projekt.

Efter varje produktionsomgång rengörs systemet. Alla produktioner är föremål för produktionskontroll, där vi kontrollerar att vår färgläggning matchar vår master.

Var kommer vi ifrån?

Historia

Stonewalk kommer från Dansk Kvarts Industri A/S – ett väletablerat familjeföretag från 1953, som idag är en av de största internationella leverantörerna av kvartssand. 1981 köpte Christian Hove Sørensen, dåvarande VD för Dansk Kvarts Industri A/S, Ormslev Kvartsværk, som senare blev Stonewalk. 

Idag ägs företaget av den andra generationen, Claus Hove Sørensen, som har stått i spetsen för Stonewalks snabba tillväxt och framgång. Med Dansk Kvarts Industri A/S i Brædstrup nära Horsens och Stonewalk i Ormslev nära Århus har företaget de optimala logistiska förutsättningarna för att säkerställa snabbast möjliga leverans.

Förutom till Danmark levererar vi även till Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Norge, Finland, Island, Bulgarien, Baltikum – och listan bara växer! 

Vad är det vi vill?

Vision

Att vara branschens främsta leverantör av färgad sand, natursten och mineraler.

Mission

Att erbjuda ett kontinuerligt anpassat sortiment av färgad sand, natursten och mineraler av högsta kvalitet för att möta efterfrågan från våra kunder vid varje given tidpunkt.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Stonewalk?

Tveka inte att kontakta oss på info@industrisand.se eller på +46 (0)303-880 60

Portrætfoto i sort/hvid af Mattias Olsson ansvarlig for Golv / Utrustning hos Industrisand - Stonewalk

Mattias Olsson

Golv / Utrustning
mattias@industrisand.se
Tel: 0303 – 880 65